Psychologenpraktijk Cocky Minderhoud

Tarieven

Het tarief voor een gesprek € 67,50

Reductie is mogelijk voor mensen met een minimuminkomen zonder aanvullende verzekering. Dit wordt in overleg vastgesteld.

Vergoeding zorgverzekering:

Veel zorgverzekeraars vergoeden het grootste deel van de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Dit komt dan uit het potje 'alternatieve zorg'. Voordeel hiervan is dat het eigen risico niet hoeft te worden gebruikt. Ook is er geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Nadeel is dat niet alle verzekeraars hieraan meedoen. Op de site van NFG kun je zien welke zorgverzekeraars wel vergoeden. Ik ben ook aangesloten bij de overkoepelende organisatie RBCZ.

Directe link naar het vergoedingsoverzicht: www.de-nfg.nl/pdf/20211115_NFGvergoedingenoverzicht2022_versie_1.0.pdf

Sinds een aantal jaren moet je als psycholoog BIG-geregistreerd zijn, willen de verzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering. Om BIG-geregistreerd te kunnen worden moet je na je universitaire studie nog een GZ-opleiding doen (Gezondheidszorg Psycholoog). Je moet dan een baan vinden bij een goedgekeurde opleidingsplaats (de grotere instellingen) en twee jaar lang een dag in de week die studie volgen in één van de grote steden. Dit was voor mij te belastend wat betreft reistijden en aantal werkuren. Dus heb ik gekozen voor een alternatieve route, ben lid geworden van een vrijere beroepsvereniging (NFG) en moet daarvoor ook jaarlijks bijscholing blijven doen en intervisie/supervisie, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt. Nadeel is dat ik daardoor alleen vergoed uit het potje ‘’alternatief’’ uit de aanvullende polis. Helaas willen niet alle verzekeringen hieraan meedoen.